Geplaatst op 7 juli 2020

Aluminium kozijnen AWS 65

AWS 65

Voordelen aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld stalen kozijnen.

Aluminium kozijnen isoleren goed

Aluminium isoleert beter dan hout, maar slechter dan kunststof. Bij aluminium kozijnen bepaald de u-waarde de mate van isolatie: de mate waarin warmte of kou wordt doorgelaten. Hoe lager de u-waarde, hoe beter de isolatie.

Nemen geen vocht op

Aluminium kozijnen nemen geen vocht op. Hierdoor roesten of rotten ze niet.

Aluminium kozijnen zijn stevig

Van nature is aluminium niet vatbaar voor UV-straling. Daarbij krijgen ze tijdens de productie nog eens een extra beschermende laag mee, waardoor ze nog steviger zijn. Zo vervormen ze niet en zijn ze niet vatbaar voor weersinvloeden, zoals warmte en kou.

Eenvoudig in onderhoud

Je hoeft aluminium kozijnen niet om de paar jaar te verven en maakt ze gemakkelijk schoon tijdens het ramen lappen. Aluminium trekt geen vuil aan, omdat het niet elektrostatisch is. Daarom is grondige schoonmaak niet regelmatig nodig.

Duurzaam

Het aanbod aluminium in de aardbodem is onuitputtelijk en herbruikbaar. Je kunt aluminium kozijnen demonteren. Dit maakt het zowel duurzaam als milieuvriendelijk, want het aluminium is 100% herbruikbaar.

Makkelijk te repareren

Reparatie van aluminium kozijnen is eenvoudig. Om krassen te voorkomen, is het verstandig om uw kozijnen te waxen. Als er toch krassen of deuken in zitten, is dit gemakkelijk te verhelpen met schuren of polijsten.

Nadelen aluminium kozijnen

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Zo ook aluminium. Gelukkig in de technologie inmiddels zover dat we veel van deze nadelen kunnen omtoveren in voordelen.

Mag niet in direct contact staat met bepaalde grondstoffen

Dit zijn koper, lood, kalk, cement, hout en staal, uitgezonderd roestvrij staal. De oplossing is het plaatsen van beschermingslagen.

Verven is niet mogelijk

Verf hecht niet aan aluminium. De kleur die u kiest is dus de kleur die blijvend is. Dit houdt wel in dat u uw kozijnen niet meer hoeft te verven.

Hoge aanschafkosten

Ja, de aanschafkosten zijn aan de hoge kant. Hoger dan bijvoorbeeld hout. De onderhoudskosten zijn echter veel minder. U heeft bijvoorbeeld geen kosten voor verf of voor een schilder.

 

In onze webshop bieden wij verschillende types aan van aan onder ander een vast kozijn, of draai val raam, daarnaast kun je ook uit verschillende deurtypes kiezen, neem bijvoorbeeld een dubbele schuifdeur, of 3-delige schuifvouwwand veel variaties zijn mogelijk.

Uw kozijn snel nodig?

Sinds kort hebben we 2 types in de RAL kleur 9010 die na bestelling na 1 werkweek voor u gereed liggen. Kijk voor meer informatie: direct raam 1 en 2