Geplaatst op 3 februari 2021

Hoe kies je het juiste kozijn?

Volop keuze

Wanneer je op zoek bent naar de juiste aluminium of stalen kozijnen, zul je waarschijnlijk merken dat je ongelooflijk veel keuze hebt.

Bij Fenestro heb je verschillende types kozijnen:

 

Raamkozijnen vast glas of toch ventileren?

Een raam met vast glas kan niet geopend worden. Vind je het ventileren van de ruimte belangrijk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een draai val raam  met ventilatierooster of de andere types in de webshop

Hoe kies ik uit al die kleuren de juiste kleur?

De keuze van de kleur van het kozijn hangt vaak af van de stijl van het huis er zijn verschillende RAL-kleuren beschikbaar.

Als je een bestaand kozijn vervangt, kun je natuurlijk de kleur die het nu heeft als uitgangspunt nemen. Weet je die niet dan kun je een kleurwaaier erbij pakken. Voor de verbouwing van je huis of je nieuwbouw huis kun je ook een architect om kleuradvies vragen.

Kan ik mijn kozijn nog van kleur laten veranderen?

Nee, dat kan niet. In de fabriek krijgt aluminium een gekleurde afwerkingslaag. Dat gebeurt als de kozijnen nog geen kozijn zijn, maar een profiel (een lange aluminium balk). Pas na het aanbrengen van de afwerkingslaag, zagen we het profiel in stukken. Van die stukken maken we het uiteindelijke kozijn.

Deurkozijnen

Hierin hebben we verschillende opties:

  • Enkele deur
  • Dubbele deur, ofwel tuindeuren met openslaande deuren is het mogelijk om een groot gedeelte van je huis “open te gooien”. De grote glasopeningen in de tuindeuren zorgen voor een prachtige lichtinval in je woning.
  • Schuifdeur, ofwel schuifpui, een schuifpui neemt geen ruimte in beslag op bijvoorbeeld je terras.
  • Dubbele schuifdeur
  • Schuifvouwwand

 

Bij ons kunt u gemakkelijk zelf online de prijzen berekenen. Hiervoor is het niet nodig om een offerte aan te vragen om achter de prijs te komen. Op deze manier weet u direct waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.