Geplaatst op 27 juli 2021

Toe aan nieuwe kozijnen?

Wellicht nog wat te klussen in de vakantie?

Wat zijn de eerste stappen die je moet ondernemen? Kozijnen opmeten! Wij geven je graag deze tip over het inmeten!

Stap 1

Voor een raam of een deur is het van groot belang dat deze in de juiste richting open draait.  Om de draairichting te bepalen gaat u voor het kozijn staan aan de zijde waar u het draaiende deel naar u toe kunt trekken. Zitten de schanieren aan de linkerkant dan is het een linksdraaiend kozijn. Zitten de schanieren aan de rechterkant dan is het een rechtsdraaiend kozijn. Beide varianten staan hieronder afgebeeld. Lees de instructies over het inmeten van je kozijn.

Stap 2

Om een kozijn te kunnen bestellen moeten er twee maten worden opgenomen, namelijk de hoogte en de breedte maat. In de meethulp is te zien waar u deze afmetingen moet opmeten. Het kan zo zijn dat het stelkozijn, het kozijn waarin het nieuw te plaatsen aluminium kozijn wordt geplaatst, niet helemaal meer haaks is. Wij raden u dan ook aan om op meerdere punten te meten en dan de kleinste maat door te geven.

Let op! Uw opgegeven maten zijn dagmaten stelkozijn. Met speling wordt door ons rekening gehouden (speling = 10mm breedte en 11 mm hoogte).

Stap 3 Bestellen

Ga naar onze webshop. Je kunt kiezen voor:

 

 

       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.